Preko plota

15.02.2016. 11:39:40 - Libela

Moderno roblje

Bugarska i Francuska razbile lanac trgovanja ženama

Bugarska granična policija razbila je lanac organiziranog kriminala, odnosno skupinu koja se bavila trgovanjem žena s ciljem da ih se prisili na prostituciju u Zapadnoj Europi, uglavnom u Marseilleu u Francuskoj, priopćilo je  12. veljače 2016. godine Ministarstvo unutarnjih poslova.

Od lipnja 2015., granična policija Bugarske i njihovi francuski kolege i kolegice aktivno su razmjenjivali operativne podatke o organizatoru krijumčara seksualnim robljem i njegovim pomagačima i pomagačicama.

Glavni organizator lanca je 36-godišnji bugarski državljanin uhićen u bugarskom gradu na Rousseu na temelju europskog uhidbenog naloga. Osim njega uhićene su i dvije žene koje su, pretpostavlja se, bile njegove pomagačice. Prema pisanjima medija, ova grupa je na traffickingu žena od lipnja 2015. godine zaradila više od 200.000 eura.

Dodajmo pri tome da, prema izvješću Vijeća Europe, Bugarska prednjači u statistici broja žena nasilno odvedenih iz neke države s ciljem da ih se u nekoj drugoj državi prisili na prostituciju.  Osim Bugarske, ovom neslavnom popisu, pridružuju se Rumunjska, Mađarska i Poljska. 

Tagovi: bugarska, europa, francuska, organizirani kriminal, policija, prostitucija, trgovanje ljudima, žene, žrtve

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM