Preko plota

23.03.2019. 11:25:36 - Libela

Trening se održava od 8. do 18. travnja u Sokobanji u Srbiji

Prijavi se na besplatan trening i žestoko se obračunaj s rodnim stereotipima

Dekonstruiranje rodnih stereotipa u bajkama

Dekonstruiranje rodnih stereotipa u bajkama (Foto: Snowy, 2008 www.dinagolstein.com)

Dugine obitelji pozivaju vas da se prijavite na besplatan trening koji se održava u Srbiji u sklopu Erasmus+ projekta "Fairy Tale Genderology", u kojem se koristie bajke kao materijal za prepoznavanje i dekonstruiranje rodnih stereotipa.

Cilj treninga jest educirati i osvijestiti mlade ljude kako bi utjecali na poboljšanje položaja žena u našem društvu, kao i podizanju svijesti o pitanjima roda i ljudskih prava među mladima.

Trening se održava od 8. do 18. travnja u Sokobanji u Srbiji. 

Uvjeti za prijavu:
- poznavanje engleskog jezika
- aktivno sudjelovanje u svojoj zajednici (volonterizam, aktivizam, rad s mladima)
- zanimanje za temu
- želja za aktivnim sudjelovanjem u treningu i diseminaciji projektnih rezultata.

Prijaviti se možete preko ovog LINKA, a pred met maila naslovite Fairy Tale Genderology training ili preko Facebook stranice Duginih obitelji. 

Projekt "Fairy Tale Genderology" želi pridonijeti boljoj poziciji žena unutar Euroske unije, kao i unaprijediti znanje o rodnoj ravnopravnosti i ljudskim pravima među mlađom populacijom.

Partneri na projektu su: Dugine obitelji, Urban Development Center (Srbija), DOREA Educational Institute WTF (Cipar), Plan B (Albanija), Ligue De L'enseignement – Fail 13 (Francuska), Associazione TDM 2000 (Italija).

Više informacija pronađite OVDJE.

Tagovi: bajke, dugine obitelji, fairy tale genderology, mladi, projekt, rodna ravnopravnost, rodne predrasude, rodni stereotipi, srbija, trening

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM