Zastupnice

 • Đurđa Adlešič (nezavisna)

 • Ingrid Antičević Marinović (SDP)

  Rođena 04.10.1957., ZADAR OBRAZOVANJE: Diplomirana pravnica, dugogodišnja odvjetnica. POLITIČKA KARIJERA: Bila je predsjednica saborskog Odbora za zakonodavstvo i ministrica pravosuđa, uprave i lokalne samouprave u koalicijskoj Vladi.

 • Željka Antunović (SDP)

  Rođena u Virovitici 1955. godine. OBRAZOVANJE: Diplomirala ekonomiju na Fakultetu za vanjsku trgovinu u Zagrebu, završila program "Vođenje u uvjetima razvoja" na Harvardu 1999. godine. RADNO ISKUSTVO: Od 1980. do 1995. posvetila se struci i stekla iskustvo u različitim gospodarskim (...)

 • Suzana Bilić Vardić (HDZ)

  Rođena je 15. svibnja 1964. u Slavonskom Brodu. OBRAZOVANJE: Završila Pedagoški fakultet u Osijeku. (VSS - profesorica hrvatskog jezika) DUŽNOSTI U SABORU: - članica Odbora za obitelj, mladež i šport - članica Odbora za međuparlamentarnu suradnju - članica Odbora za informiranje, (...)

 • Biljana Borzan (SDP)

  Rođena 1971. u Osijeku. OBRAZOVANJE: Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu - Studij medicine Osijek završila je 1997., te iste godine zapošljava se u Domu zdravlja Osijek. 2006. je započela specijalizaciju Medicine rada i sporta. POLITIČKO ISKUSTVO: Članica je SDP-a od 1999. U (...)

 • mr. sc. Vesna Buterin (HDZ)

  obrazovanje: ŠKOLOVANJE Mjesto Rijeka Ustanova Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci Zvanje Mr.sc. (ekonomske znanosti), diplomirani ekonomist Mjesto Pula (srednja škola) Ustanova Gimnazija Pula USAVRŠAVANJE Godina 2006. Mjesto Bled, Slovenija (...)

 • Karmela Caparin (HDZ)

  Rođena je 10. listopada 1954. u Perušiću (Gospić; Hrvatska). OBRAZOVANJE: Završila Medicinski fakultet (VSS –doktorica medicine; specijalistica infektologinja) 1983. - 1987. Specijalizacija iz infektologije 1979. Politička karijera 2002. Na III.

 • Brankica Crljenko (SDP)

  Rođena 15.09.1965., ŠIBENIK Obrazovanje Završila sam Studij socijalnog rada na Pravnom fakultetu u Zagrebu, i stekla zvanje magistre socijalnog rada. Tijekom radnog vijeka u struci, stalno sam se dodatno educirala i htjela znati više.

 • Nada Čavlović Smiljanec (SDP)

  Rođena 1959. u Virovitici. OBRAZOVANJE: Diplomirala na Pravnom fakultetu u Zagrebu. POLITIČKO ISKUSTVO: Saborska zastupnica SDP-a od 2008., a prije toga 24 godine djelatnica Ministarstva financija, Porezne uprave, Područni ured Virovitica, gdje je obavljala poslove šefice (...)

 • mr. sc. Zdenka Čuhnil (nezavisna; zastupnica češke i slovačke nacionalne manjine)

  Rođena je 9. siječnja 1949. u Pakracu (Hrvatska). OBRAZOVANJE: Završila Agronomski fakultet u Zagrebu (VSS – diplomirana inženjerka agronomije). Magistrica znanosti. DUŽNOSTI U SABORU: - članica Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina - članica Odbora za (...)

 • Mirjana Ferić-Vac (SDP)

  Rođena je 1946. godine u Slavonskom Brodu. OBRAZOVANJE: Po struci profesorica engleskog i njemačkog jezika i književnosti. Predavala na gimanziji u Offenbachu te sudjelovala u mnogim obrazovnim programima za imigrante u SR Njemačkoj.

 • Sunčana Glavak (HDZ)

  Rođena je 9. prosinca 1968. u Čakovcu. Završila Fakultet političkih znanosti u Zagrebu (VSS - diplomirana novinarka).

 • dr. sc. Mirela Holy (SDP)

  obrazovanje: Nakon završene osnovne škole upisala sam Školu za primijenjenu umjetnost u kojoj sam završila smjer odjevni (modni) dizajn. Iako sam cijeli život sanjala o karijeri modne dizajnerice, tijekom školovanja sam shvatila da je moj modni ukus nedovoljno (...)

 • Danica Hursa (HNS)

  Rođena je 18. travnja 1950. u Grabrovcu (Zabok). OBRAZOVANJE: Završila Tehničku školu Bedekovčina (SSS - kemijska tehničarka). DUŽNOSTI U SABORU: - članica Odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo - članica Odbora za zaštitu okoliša - članica Odbora za lokalnu i područnu (...)

 • Nadica Jelaš (SDP)

  Rođena 24.02.1957., STRAHONINEC OBRAZOVANJE: Diplomirana ekonomistica, voditeljica Odsjeka analiza, statistike i boniteta u FINA-i Čakovec. Završila Fakultet organizacije i informatike u Varaždinu. Od 1995. do 1998. pomoćnica direktora ZAP-a Čakovec.

 • prof. dr. sc. Romana Jerković (SDP)

  Rođena 28.11.1964., RIJEKA OBRAZOVANJE: Doktorica medicine. Profesorica na Zavodu za anatomiju riječkog Medicinskog fakulteta. Doktorirala iz biomedicine na medicinskim fakultetima u Rijeci i Padovi. POLITIČKO ISKUSTVO: Zamjenica gradonačelnika Rijeke.

 • Nedjeljka Klarić (HDZ)

  Rođena 17.10.1954., ŠIBENIK OBRAZOVANJE: Diplomirala na Pravnom fakultetu u Zagrebu na studiju socijalnog rada i stekla stručni naziv diplomirani socijalni radnik. RADNO ISKUSTVO: 25 godina radila u Centru za socijalnu skrb u Šibeniku, od kojih 11 godina kao ravnateljica (...)

 • Karolina Leaković (SDP)

  Karolina Leaković, rođena je 1977. godine u Slavonskom Brodu. Živi u Zagrebu. Studirala na Pravnom fakultetu i Akademiji dramske umjetnosti – smjer produkcija (film, TV, kazalište). Zastupnica u Hrvatskom saboru od veljače 2010. godine.

 • Ana Lovrin (HDZ)

  Rođena 02.12.1953., ZADAR OBRAZOVANJE: Diplomirala je na Pravnom fakultetu u Zagrebu. POLITIČKO ISKUSTVO: Obnašala je dužnosti u gradu Zadru (tajnica Grada, zamjenica gradonačelnika), a 2003. nakon imenovanja Božidara Kalmete ministrom, postala i je gradonačelnicom Zadra.

 • Marija Lugarić (SDP)

  obrazovanje: diplomirana učiteljica razredne nastave, pohađam poslijediplomski studij "Suvremena osnovna škola" na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu političko iskustvo: 1997. prva predsjednica Foruma (...)

1 2 > >>

Iz drugih medija

AEM